Macaroni met ham en kaas

(voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

  • 1 l melkMacaroni met ham en kaas
  • 200 g macaroni
  • 200 g ham, gekookte (in blokjes)
  • 75 g bloem
  • 200 g kaas (gemalen + 2 el kaas om af te werken)
  • 75 g boter (+ 1 el om mee af te werken)
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding

Kook de macaroni beetgaar in water met een beetje zout. Warm de oven voor op 175° C.

Laat de boter smelten in een pannetje. Strooi er de bloem bij, meng de bloem en boter en laat kort opdrogen op het vuur, vraag aan je mama en papa of ze je hierbij eventjes willen helpen. Nu voeg je telkens een klein beetje melk toe en blijf roeren. Breng langzaam aan de kook en blijf roeren tot de saus glad en gebonden is. Laat ze 2 minuten zacht doorkoken.

Zet de pot van het vuur en strooi er de kaas bij. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Giet de macaroni af en doe deze bij de kaassaus. Voeg er de hamblokjes aan toe.
Schep het mengsel in een ovenschaal.

Bestrooi met kaas en beleg met vlokjes boter.
Zet 15 minuten in een op 175° C voorverwarmde oven.

Bron