Weetjes over melk

Weetje over drankkartons
Tetra Pak heeft sinds zijn oprichting in 1951 verschillende innovaties ontwikkeld die de manier van behandelen, verpakken en distribueren van voedingsmiddelen wereldwijd veranderd heeft. De oprichter Dr. Ruben Rausing staat steevast achter het idee dat een verpakking meer moet besparen dan dat ze kost. Zo luidt het motto van Tetra Pak “PROTECTS WHAT’S GOODTM” wat de visie van Tetra Pak weerspiegelt om voeding veilig en overal ter wereld beschikbaar te maken. Wist jij dat de wijze waarop voeding wordt verwerkt en afgevuld in verpakkingen de veiligheid ervan bepaalt? Tetra Pak heeft  het aseptische afvullen ontwikkeld. Deze technologie in combinatie met een korte hittebehandeling van de voeding maakt dat producten lang houdbaar blijven buiten de koeling. Dankzij deze technologie hoeven er geen conserveringsmiddelen toegevoegd te worden en blijven de smaak en voedingswaarden behouden.

Het drankkarton beschermt de inhoud tegen invloeden van buitenaf, zoals lucht en licht, die de kwaliteit kunnen verminderen. Zo investeert Tetra Pak in het tegengaan van voedselverspilling.

5511653027_c246e6dfac_m

Melk is goed voor je gezondheid, dat weet je ondertussen al. Maar weet je ook waarom? En er zijn vast nog een aantal dingen die je niet weet over melk.

hairMelk geeft je energie
Een ontbijt met een lekker glas melk geeft je heel wat energie om heel de dag te spelen en goed mee te werken op school. Het is immers heel belangrijk dat je veel beweegt door te sporten en te spelen. Ga daarom best te voet of met de fiets naar school. Tijdens de speeltijd kun je allerlei leuke spelletjes spelen zoals elastiekspringen, touwspringen, voetbal, tikkertje. Om spelen op de speelplaats nog leuker te maken, kan je leerkracht de brochure ‘Sportieve speelplaats’ bestellen.

Melk maakt sterk
Melk is de belangrijkste bron van calcium en dat heeft je lichaam nodig. Hoeveel calcium je elke dag nodig hebt hangt af van jouw leeftijd. Ben je tussen 7 en 10 jaar oud? Dan hebt je dagelijks 800 mg calcium nodig. Daarvoor drink je best elke dag 2 tot 3 glazen melk en eet je 1 sneetje kaas.

Van melk blijf je fit en slank
Magere of halfvolle melkproducten zijn zeer gezond. Ze bevatten weinig calorieën maar wel veel voedingsstoffen. In frisdranken vind je die niet en die bevatten wel veel suiker. Daarom mag je er niet veel van drinken. Wil je weten of je voldoende en gezond drinkt? Doe dan de test.

Melk is goed voor je huid en haar
Melk zit vol vitamine B2 en dat is zeer goed voor je huid en je haar.

tandenSterke tanden
Melk is goed voor je tanden. Calcium, fosfor, melkeiwitten en vetten zorgen ervoor dat de zuren (snoep, frisdrank enz.) die je tanden aantasten, uitgeschakeld worden. Kan je concreet voorbeeld toevoegen van die zuren?

Melk is gewoon lekker
Melk is bovenal een lekker én gezond drankje.