Wereld Schoolmelk Dag

Wereld Schoolmelk Dag is een initiatief van de Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO). In 1999 organiseerde FAO de eerste Wereld Schoolmelk Dag. Sindsdien is het een traditie om jaarlijks op de laatste woensdag van september extra aandacht te besteden aan schoolmelk.

Hoewel er in onze Westerse wereld, in tegenstelling tot de ontwikkelingslanden, meer dan genoeg melk is, drinken steeds minder kinderen melk op school. Vaak slaan ze ook thuis het ontbijt over en zo missen ze de voedingsstoffen die broodnodig zijn om aandachtig te kunnen opletten in de klas.

Om Wereld Schoolmelk Dag te vieren organiseren we een leuke facebookwedstrijd. Ook jij kunt met je klas meedoen aan de ‘lekker met melk’ wedstrijd. Er vallen prachtige prijzen te winnen. Kijk snel en schrijf je in.